Jakter på husrom til o-løperne

Jakter på husrom til o-løperne

 
 

I en artikkel i en lokale nettavisen N427 i Søgne etterlyser ansvarlig for booking i Sørlandsgaloppen, Svein Erik Wiig, husrom til de mange o-løperne som vil til Sørlandsgaloppen. Hytter og ferieleiligheter på Åros Feriesenter er allerede utleid.Her er arikkelen fra den lokale nettavisen:

Av Frank Solås, Søgne og Songdalen orienteringsklubb

I tidsrommet 1. - 4. juli arrangeres den tradisjonsrike orienteringskonkurransen Sørlandsgaloppen. Dette arrangementet som går over fire konkurransedager er Norges største flerdagers orienteringsarrangement. Årets galopp som er nummer 56 i rekken avvikles i år med to løp i Furulunden i Mandal og to løp med samlingsplass i Ravndalen hvor løpene går i Baneheia og Bymarka. 
 

Med over 1.000 tilreisende deltakere fra hele landet, er det et stort behov for overnatting. Arrangøren av Sørlandsgaloppen var tidlig ut med å reklamere for Åros feriesenter som det perfekte overnattingssted i forhold til plassering midt mellom Mandal og Kristiansand sentrum.

Fullbooket allerede

Interessen for årets Sørlandsgalopp har vært enorm og allerede i mars var alle hytter og leiligheter på Åros i tidsrommet 1. - 4. juli utleid, for det meste til orienteringsløpere. 
 
- Det har vært en utrolig stor pågang fra klubber som har booket hytter hos oss. Allerede i november i fjor dukket de første bestillingene opp fra klubber som Oppsal orientering og Sandnes idrettslag, sier Kristian Herlofsen, daglig leder ved Åros Feriesenter.
 
Det kokte på facebook-siden
 
I midten av november i fjor hadde Oslo-klubben Oppsal orientering en diskusjon om hvor klubben skulle reise på sin årlige klubbtur. 
 
- Som utflyttet sørlending var jeg rask ute med å foreslå Sørlandsgaloppen som årets klubbtur. Hvor jeg markedsførte sommer, sol, bading og Åros camping i tillegg til fantastiske løpsarenaer, på vår facebook-side. Det gjorde at det raskt kokte på siden vår og «alle» ville på O-tur til Sørlandet. Vi blir mange familier som reiser nedover og  hvor de fleste deltar aktivt i jakten etter orienterings-poster. Til sammen er vi påmeldt med 75 deltakere som alle bor på hytter på Åros. Vi gleder oss enormt til årets klubbtur og håper selvfølgelig på masse sol og varme, sier entusiastiske Kari-Ann Aanensen fra Oppsal orientering.
 
Mulighet for overnatting?
Det er Søgne og Songdalen orienteringsklubb (SSOK) som har ansvar for overnattingstilbud til deltakerne under årets Sørlandsgalopp. Svein Erik Wiig fra SSOK forteller: 
- Det er tydelig at også O-løperne rundt om i Norge er lei av korona og ønsker å delta på O-løp utenfor eget terreng. Etter at vi åpnet opp for påmelding i slutten av mars har vi merket en enorm pågang. Når det gjelder overnatting har klubber som Sandnes IL, Fredrikstad IL, Larvik OK og Oppsal OK store deltakertropper booket overnatting på Åros feriesenter, som har vært en medvirkende årsak til at alle hytter og leiligheter er leid ut i tiden 1. - 4. juli. 
 
- Som arrangør har vi også inngått avtale om overnatting på Sjøsanden feriesenter i Mandal, men det er helt klart mest perfekt å bo/overnatte i Søgne i løpet av de fire konkurransedagene. Så hvis det er noen i Søgne som har seng/rom/hytte/hus til leie til orienteringsfamilier i disse dagene i juli så er det bare å sende en mail til: Sveinerikwiig@gmail.com så skal jeg videreformidle dette videre til O-løpere/klubber som er på jakt etter overnattingssted, avslutter Wiig.