Sørlandsgaloppen med egen avis

Sørlandsgaloppen med egen avis

Frank Solaas fra Søgne og Songdalen Orienteringsklubb er mannen bak avisen som han har laget i tett samarbeid med datteren Sunniva. Og en entusiastisk solås forteller at det er en 36 siders avis som trykkes samme moirgen som første løp starter.

- Her blir det historikk, intervjuer og en helt spesiell tre sider artikkel om kartets utvikling fra første løp i Sørlandsgaloppen i Vinje i 1965 til dagens moderne kart, forteller Solås. 


I artikkelen vises kartene over det samme, gamle løpsområdet i Vinje med 56 års avstand. - Den gang var postbeskrivelsene på norsk, engelsk og tysk. Med andre ord, Sørlandsgaloppen var internasjonal fra første stund, slår Solås fast som også lover gode korona-råd til deltakerne i Galoppen i avisen fra smittevernansvarlig for Sørlandsgaloppen 2021, Dagfinn Haarr.

Vi møter også veteranene Øystein Halvorsen og Oddbjørn Hjetland som tilsammen har rundt 100 starter i Sørlandsgaloppen. Og vi møter askøyværingen som først satte Furulunden på O-kartet for hele 44 år siden.  Han heter Jan Arve Solli og stiller på startstreken i årets Sørlandsgaloppen.
"Bladstyrer" Frank Solås har også laget seks flotte opplevelsestips for deltakerne for at de skal få noen ekstra opplevelser på Sørlandet i tillegg til gode o-løp.